Koncertszervezés: +36-30/935-1605

Balássy Betty - Varga Feri

Balássy Betty életrajz

2000-ben megrendezett Nemzetközi Jazz Enekverseny I. helyezést ért el, amelyet követően több zenekar is felfigyelt Betty kimagasló tehetségére, és zenei felkérések mellett saját szervezésű zenekaraival(Sapce Jam, Aktív Maszat, Full House, Freak, Funking,Cool Miners) járta az országot.

Az igazi szakmai ismertsége a Jazz énekléssel kezdődött.(Balássy Betty Quintet, Budapest Jazz Orchestra, Budapest Big Band...stb)

2001-ben felvették a Kőbányai Zenei Stúdió Jazz szakára, ahol tanára Berki Tamás volt. 2002-ben Betty-t felkérték a Harkányi Jazz Ének tanárának, amely nagyon megszerette Betty-vel a tanítást, és azóta magántanítással is foglalkozik.Ugyanebben az évben rendezte meg a Magyar Rádió a Garay Attila Nemzetközi Ének Versenyt, ahol III. helyezést ért el, és abban a megtiszteltetésben lehettett része, hogy együtt énekelhetett a világhírű Al Jarreau-val.

2003-ban több ismert, népszerű előadó és zenekar lemezén énekelt.(Szekeres Adrienn, Zséda, Hevesi Tamás, TNT, Fiesta, Hauber-Spigiboy-Fresh)
Betty énekangját még felfedezhettük több reklámfilmben és több TV műsor szignál eléneklésére is felkérték.

2004-ben felkérték a Megasztár I. tehetségkutató vokál szekciójának vezetőjének, amely 2005-ben azonos szerepkörrel folytatódott a Megasztár III. résszel.
Ez a tehetségkutató segítette elő, hogy Betty-t az egész ország megismerje, és felfedezhesse fantasztikus képességét.

2006-ban Varga Ferivel felkérték az „Egy bolond százat csinál" című film főcím dal eléneklésére, ami óriási sikert hozott, hiszen a dal a közönség szavazata alapján a Mahasz Fonogram díját kapta „Az év dala" kategóriában.